Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Двама пазарджишки митничари донасяли на ДС
novini Uncategorized

Двама пазарджишки митничари донасяли на ДС

Комисията по досиетата публикува списък на сътрудниците на ДС сред ръководителите на държавни институции, създадени със закон, главните секретари, генералните директори, заместник генералните директори, главните директори, заместник главните директори, директорите, заместник-директорите, началниците на отдели и началниците на сектори в Агенция „Митници“. В списъка са имената на двама агенти на ДС от Пазарджишка област:
Петър Костадинов Вълков, роден на 8.06.1950 г. в Равногор, вербуван през 1984 г., с ръководител ст. лейт. Янчо Николов Гроздев. Сътрудничил на СГУ на МВР- ДС-III-I, в качеството на секретен сътрудник, агент, под псевдонима Желенов. Няма данни за снемането му от действащия оперативен отчет. От 31.10.1991 г. до 25.03.1996 г. изпълнявал длъжността директор на дирекция в ЦМУ. Комисията разполага с документи, удостоверяващи принадлежността на Петър Вълков към органите на ДС след 10.11.1989 г.
Спас Петров Шопов, роден на 18.11.1959 г. в Пазарджик, вербуван през 1989 г., ръководили го ст. лейт. Валентин Колев Борисов и кап. Илко Керчев. Сътрудничил на ДС, ВГУ-I-III като агент с псевдонима Стефан. Няма данни за снемането му от действащия оперативен отчет. От 14.09.2001 г. е ръководител инспекторат в ЦМУ. Комисията разполага с документи, удостоверяващи принадлежността на Спас Шопов към органите на ДС след 10.11.1989 г.
 

Related posts

Трима наркопласьори се споразумяха с прокуратурата и получиха условни присъди между 5 месеца и 2 години, глоби и пробация

ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ

Сензационно откритие: Българското кисело мляко лекува