Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Едномесечен срок даде съдът за споразумение между смолянско дружество и Мюсюлманското настоятелство – Велинград, за уреждане на дълг от 400 бона
novini Uncategorized

Едномесечен срок даде съдът за споразумение между смолянско дружество и Мюсюлманското настоятелство – Велинград, за уреждане на дълг от 400 бона

Близо 400 бона си иска чрез съда “Смолян Интернационал” ООД. Искът е заведен срещу Мюсюлманско настоятелство, Велинград, за неоснователно обогатяване. На практика дружеството си търси парите, инвестирани в строежа на сградата, от 2008 г. досега.
По договор със смолянската фирма велинградското настоятелство си поръчало четириетажна сграда на ул. „Раковски” № 1, част от която дружеството да ползва за 20-годишен период, като отдава помещения под наем. Сградата, представляваща партер и 3 етажа, предназначени за офиси и молитвени зали, била завършена през 2003 г. и пусната в експлоатация през есента на същата година. Около 2006/2007 г. предназначението на помещенията било сменено от Главно мюфтийство и в момента на партера са настанени базар, предоставен от смолянския инвеститор на фирми под наем, и баничарница, която пък е на мюсюлманското настоятелство. На надпартерния етаж имало 2 молитвени зали, а на следващите 2 – бивши офиси, които сега са пансион на настоятелството. За известно време единият от офисите безвъзмездно се ползвал от имам.
След извършените промени в духовното ръководство на мюфтийството се разбрало, че договорът няма правна стойност, и с решение на ВКС бил обявен за нищожен.
На днешното заседание стана ясно, че започналите още преди промените в мюфтийството преговори, са възобновени, страните са склонни на извънсъдебно споразумение. Съдът им даде време да го уточнят, като отложи делото за началото на месец юни.
 

Related posts

МВР: Закъсали англичани са настанени във Велинград

24-часова СПЕЦОПЕРАЦИЯ контрол на скоростта ЗАПОЧВА УТРЕ, ясни са участъците на проверките

Стартира футболният турнир „Млади надежди” 2014