Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • ГДБОП удари 23 обекта за незаконен хазарт, включително в Пазарджик и Велинград
novini Uncategorized

ГДБОП удари 23 обекта за незаконен хазарт, включително в Пазарджик и Велинград

На територията на цялата страна бе проведена мащабна операция за неутрализиране на нова, наскоро изградена мрежа от незаконни пунктове за он-лайн залагания, съобщи пресцентърът на МВР. Антимафиотите от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт”, заедно с регионалните структури на ГДБОП и НАП, влезли едновременно в 23 обекта, осъществяващи незаконна хазартна дейност в градовете София, Благоевград, Сандански, Пловдив, Първомай, Кърджали, Пазарджик, Велинград, Кюстендил и др.
След няколкомесечно наблюдение е установено, че чрез нелегалните букмейкърски пунктове са осъществявани залагания към сайтове, базирани извън територията на България, посредством които е изтичал национален капитал в размер на около 70 хиляди евро седмично.
Собствениците на нелегалните пунктове създавали акаунти в интернет сайтове, базирани извън територията на страната и в офшорни зони, чрез които осъществявали залагания за резултати от спортни срещи. При операцията са иззети над 20 компютърни конфигурации, чрез които са правени незаконните залаганията, иззети са и попълнени фишове, програми за залагания и други документи, свързани с проверката.
Въпреки че пунктовете са официално обявени като „интернет центрове за съдействане на клиенти”, по време на операцията по безспорен начин е установено, че без разрешение е осъществявана хазартна дейност.
Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата с оглед извършени престъпления, свързани с финансовата и данъчната система, незаконен хазарт, нарушаване правата на интелектуалната собственост и пране на пари.
 

Related posts

Отвориха пътя Звъничево – Варвара

Издирват крадци на 15 бона и злато от частен дом и на оборудване от бензиностанция

Гората е важна съставна част от живата природа! Пази гората от пожар