Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Георги Йорданов: Имам достатъчно опит и смятам, че мога да направя общинската структура на ВМРО-БНД достоен конкурент на местните избори
novini Uncategorized

Георги Йорданов: Имам достатъчно опит и смятам, че мога да направя общинската структура на ВМРО-БНД достоен конкурент на местните избори

Поводът за днешната пресконференция на ВМРО-БНД в Пазарджик, свикана от Георги Йорданов, е учредената на 27 февруари общинската структура на партията. Йорданов е избран за председател на организацията, негов заместник е д-р Николай Лазаров от службата по трудова медицина, касиер-секретар е Милена Лавчиева. От снощи пък е факт и младежката структура на партията, в учредяването на която са участвали 10 души на възраст до 30 години, с председател адвокат Крум Иванов, възпитаник на Пловдивския университет.
На пресконференцията присъстваха и Красимир Каракачанов, председател на партията, Юлиян Ангелов – организационен секретар, регионалният координатор за областта и пловдивският колега на Йорданов – Стоян Беров.
Целите на ръководството на новата общинска структура Йорданов представи в няколко думи: да възстанови организацията в общината в максимален мащаб, да прецени мястото й в местния политически живот и активно да участва в предстоящите изброи, по което тепърва ще се мисли след оценка на силите.
Амбицията ни не е само да възстановим структурите, а да подготвим цялата област за местните избори, допълни Каракачанов. Първият етап е набирането на достатъчно членска маса, презентирането на общинската структура и подготовка за изборите, добави той и подчерта, че номинирането и подреждането на кандидатите в листите са изцяло в прерогативите на хората по места. Избора на Йорданов за шеф на пазарджишката структура партийният лидер обясни с качествата му и информацията за неговата активност в общината. Като основен проблем за партията Каракачанов посочи не липсата на структури, а бездействието им. Непосредствената задача пред организацията до старта на кампанията след два-три месеца била да бъдат „събудени” общинските организации в Пещера, Велинград и Батак и да бъдат изградени нови в Панагюрище и Септември.
В отговор на журналистически въпрос за това как е попаднал във ВМРО-БНД Йорданов отговори, че като бивш военен патриотичните и родолюбиви идеи на партията му били най-близки. Той напомни и че след отстраняването му от ГЕРБ се зарекъл да не участва в политиката, но впоследствие решил, че са нужни опитни хора, а той имал достатъчно опит като архитект на общинските структури на ГЕРБ в областта. Имам самочувствието, че наистина мога да направя нещо за партията и да изградя структури, които да бъдат достоен опонент на ГЕРБ, заяви Йорданов с оптимизъм. Местни организации имало в Главиница, Мокрище, Звъничево, вече били направени сондажи в Паталеница, информация за останалите населени места Йорданов не успял да събере.
В неделя пазарджишката общинска структура ще участва в организирания в столицата протест срещу монополите и бездействието на българското правителство, стана ясно още на пресконференцията. Досега намерение са заявили 27 членове. Каракачанов обясни, че инфлацията, използвана от ДКЕВР като аргумент, не е основание за покачването на цената на тока, тъй като договорите за ел. енергията и горивата, използвани от ТЕЦ-овете, не се влияят от нея. С кражбите на проводници би трябвало да се занимават правоохранителните органи и самите ЕРП, това, което виждаме, е цирк, категоричен беше партийният лидер.
 

Related posts

EVN маха важна клауза от договорите си с нас! Вижте коя!

От 4 юни затварят дефилето за ремонт на пътя до Велинград

Домът за медико-социални грижи във Ветрен до седмица затваря врати за изоставените бебета, можем да кажем браво на екипа на община Велинград