Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • ГЕРБ и още две формации се отказаха от жалбите си срещу избора на общински съветници във Велинград, ДПС получи отсрочка
novini Uncategorized

ГЕРБ и още две формации се отказаха от жалбите си срещу избора на общински съветници във Велинград, ДПС получи отсрочка

Три от четирите политически формации, оспорили решение № 353 от 24 октомври на ОИК – Велинград, за определяне на мандатите в местния парламент по кандидатски листи на партиите и коалициите и на общинските съветници, оттеглиха жалбите си. На четвъртата, ДПС, беше даден нов 7-дневен срок, в който общинският председател на партията във Велинград – Али Мареков, трябва да представи копие от устава на партията, с което да удостовери представителната си власт и правомощията си да обжалва решението, което той не е направил досега, въпреки съдебното определение. Първата жалба – на велинградското ГЕРБ, е срещу избора на Екатерина Каферинова за общински съветник, останалите – на ПП „Общество за нова България”, ДПС и Коалиция „Заедно за Велинград”, визират цялото решение.
Стана ясно, че междувременно от името председателя на общинската организация на управляващата партия – Ангел Даскалов, е постъпила молба, с която той се отказва от жалбата си и иска прекратяване на делото. В съдебната зала представителите на останалите две политически формации – Александър Гагов и Борис Голомехов, също оттеглиха оплакванията си и делото беше прекратено по тези три пункта. Ако ДПС не представи в срок поискания документ, жалбата му ще бъде оставена без движение и делото, чието следващо заседание е насрочено за 11 ноември, ще бъде прекратено и в тази му част.
На въпрос на журналисти каква е причината за оттегляне на жалбите представители на жалващите се запазиха мъдро мълчание. От заинтересованата страна дадоха алегорично обяснение: „Спираме с цирковете и започваме да работим”.
Екатерина Каферинова, ЗНС, е съветникът с най-дълъг стаж във велинградския ситипарламент – в понеделник, 7 ноември, когато е първото заседание на новоизбрания общински съвет, тя ще подкара 5-ти мандат.
 

Related posts

В Стрелча откриха общински балнеоложки комплекс, тържеството започна със мажоретен състав „Димитър Мечев” – Велинград

Джаро от „Под прикритие“ ще преподава актьорско майсторство във Велинград

Сряда е най-черният ден на пътя, сочи статистиката на КАТ – Пазарджик