Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Ходжата на Сърница е лидерът на ислямистката организация „Ал Уакф ал Ислами“
novini Uncategorized

Ходжата на Сърница е лидерът на ислямистката организация „Ал Уакф ал Ислами“

Главният ръководител на българския клон на нелегалната ислямска организация "Ал Уакф ал Ислами"  е ходжата на град Сърница Саид Муутлу. Това е съобщил за БНР   наблюдаващият прокурор Нели Попова. Муутлу и останалите членове на организацията са наблюдавани от близо 2 години, като са използвани и специални разузнавателни средства.
Според прокурор Попова българският клон на ислямистката организация е
  учреден в Истанбул. Досъдебното производство срещу неизвестен извършител е образувано в началото на миналата година. Самата организация има програма, според която България трябва да се ислямизира. Финансирането е от Саудитска Арабия през Турция, като средствата пристигат нелегално.
Сауд Муутлу има кръг от лектори, които получават месечно по 300 евро. Организацията има програма и за обучение на момичета лектори, на които се заплаща по 200 евро. Ислямската структура у нас има квартири за пропаганда в Благоевград, Пловдив и София. Специални платени застъпници наблюдават  възпитанието на децата. Буквалния превод на името на ислямската организация е Фондация за подпомагане по-доброто разбиране на исляма. Според проповядваните учения всяко дете се ражда мюсюлманин и родителите му го правят неверник, което трябва да се пресече. Иззетата литература ще бъде проучена подробно няколко месеца. Според данните от досегашното разследване има заплаха за държавната сигурност.

Related posts

Пазарджишкият бизнесмен Сергей Лазаров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за Лесичово, партията вече има номинирани за 6 общини от областта

9685 лични карти, 9124 задгранични паспорта и 4454 шофьорски книжки на жители на областта са с изтекъл срок

На пътя за Велинград: Нова маркировка радва шофьорите