Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Инж. Емил Йончев: Съкращения в БДЖ трябва да има, но с това далеч не се изчерпва реформата в железниците
novini Uncategorized

Инж. Емил Йончев: Съкращения в БДЖ трябва да има, но с това далеч не се изчерпва реформата в железниците

Редуциране на персонала в БДЖ безспорно трябва да има, но само с това далеч не се изчерпва реформата в железниците, заяви днес в отговор на въпрос на „Виделина” шефът на „Вагоноремонтен завод 99” АД, инж. Емил Йончев. Освен намаляване на разходите трябва да се мисли и за увеличаване на приходите, а това може да стане най-вече чрез товарните превози, добави Йончев и уточни, че в никакъв случай не трябва да бъдат съкращавани специалисти в бранша – машинисти и др. За да работят добре обаче товарните превози, трябва спешно да се ремонтират вагони, тъй като сегашният им брой е абсолютно недостатъчен, каза още Йончев и подчерта, че е недопустимо дори да се мисли за продажбата на товарните превози, каквито намерения декларирало през последните седмици Министерството на транспорта.
Пътническите превози имат важна социална функция, защото влаковете се ползват предимно от хора с по-ниски доходи, за които ще е трудно да посрещнат дори минимално увеличаване на билетите, посочи още шефът на „ВРЗ 99”. Намаляването на влаковете пък трябвало да се извърши изключително предпазливо, защото съществувал риск хиляди хора да останат без възможност за придвижване, включително и към работните си места. Тоталното орязване на курсове било единствено в услуга на автобусния транспорт, а световната практика е доказала, че именно ЖП-транспортът е най-адекватен на нуждите на огромната част от населението.
 

Related posts

Шефката на социалните в Пазарджик – не съвсем бивша, но свързана с ДПС

В изготвяне на фалшиви документи и актуване на неизвършени дейности на 8 обекта обвиняват Стоян Дулев и двамата му авери

Нов мост при Мало Конаре напролет?