За първи път жителите на най-новата община в региона ще си избират свои общински съветници и кмет на община Сърница. Президентът издаде указ изборите да са на 15 март.

Общинската избирателна комисия е от 11 членове: 3 от ГЕРБ, 2 от БСП-лява България и по 1 от ДПС, РБ, ПФ, ББЦ, Атака и АБВ. Възнагражденията за работата в ОИК са: 540 лева месечно за председател, 500 лева за зам.-председател и секретар и 460 лева за членове. ЦИК обяви и възнагражденията за членовете на секционните избирателни комисии (СИК): 60 лева за председател, 55 лева за зам.-председател и секретар, 50 лева за член и допълнително по 10 лева за тези, които ще носят протоколите и изборните книжа в ЦИК.
В същото време настъпиха и рокади в Общински съвет – Велинград, където отпаднаха четирима съветници- жители на новата община. Броят на местните депутати във Велинград остава 29. Промяна засегна най-силно ДПС, които сменят двама души, по едно ново име влиза в ЕНП и ГЕРБ. Новите съветници ще положат клетва на редовното заседание на местния парламент в четвъртък.

 

pz-info.com