Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Изкараха на светло сътрудниците на ДС във Висшата атестационна комисия, петима от Пазарджишко се наредиха в списъка
novini Uncategorized

Изкараха на светло сътрудниците на ДС във Висшата атестационна комисия, петима от Пазарджишко се наредиха в списъка

Комисията по досиетата публикува списъка на сътрудниците на ДС и разузнавателните служби на БНА във Висшата атестационна комисия. Проверени са 1242 лица, за други 128 липсват всички необходими данни и за тях проверката продължава.
В списъка са петима жители на Пазарджишка област, четирима от които са родени в областния център:
Кирил Георгиев Фърцов, роден на 15.10.1943 г. в Пазарджик. Сътрудничил на ДС, ПГУ като секретен сътрудник с псевдонима Лолин. От 1995 г. до 1998 г. е бил член на научна комисия по агрономо-лесовъдни науки.
Петър Стоянов Кендеров, роден на 5.04.1943 г. в Пазарджик, сътрудник на ДС, управление VI-I-III, ПГУ-VII като осведомител и секретен сътрудник с псевдоними Симеон и Кадмий. Снет е от действащия оперативен отчет през 1979 г. Публичната му длъжност от 2003 г. е председател на Президиума.
Янко Боянов Арсов, роден на 12.06.1934 г. в Пазарджик. Бил е секретен сътрудник на ДС, ВГУ-Х-I; управление IV-II-I; ПГУ, под псевдонимите Серьожа (Сергей) и Володя. От 1995 г. е член на научната комисия по машинни науки.
Петър Нисторов Бакърджиев, роден на 10.07.1931 г. в Панагюрище. Сътрудничил на ПГУ на ДС като секретен сътрудник под псевдонима Еней. Член на научна комисия по химически науки от 2006 г. до 2009 г.
Иван Димитров Шопов, роден на 16.03.1935 г. във Велинград. Сътрудничил на ДС, управление II-III-II в качеството си на секретен сътрудник/агент под псевдоним Химика. Изпълнявал публична дейност на член на научна комисия по химически науки от 2003 г. до 2006 г.
 

Related posts

SPA и Балнеокомплекс АкватониК

Панагюрище, Ракитово, Лесичово и Велинград определи като отличници в изборите областният шеф на ГЕРБ, за Пазарджик предстои специален анализ

Пенсиите няма да намаляват, увери Христосков