Конкурсът за детска песен на Евровизия ще се проведе на 15 ноември и ще стартира от 19:00 CET. Шоуто ще се излъчва на четири континента, а в него освен България участие ще вземат още 15 държави. Ето процедурата за гласуване в няколко прости стъпки.

 

Важно е да се отбележи, че от територията на България не може да се гласува за българската песен. Затова ако се намирате в чужбина можете да подкрепите Крисия, Хасан и Ибрахим ако:

1. Намирате се в една от участващите страни

Ако се намирате в Армения, Беларус, Грузия, Италия, Кипър, Малта, Черна гора, Русия, Словения, Сърбия, Украйна, Холандия, Хърватия и Швеция трябва да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса и да гласувате на изписаните на екрана телефони след края на последната конкурсна песен.

Пълен списък на излъчващите телевизии можете да намерите тук.

2. Намирате се в чужбина, но извън участващите страни

Ако се намирате в чужбина, но извън някоя от участващите държави ще можете да гледате конкурса на официалния сайт на Детската Евровизия. Връзката към прякото предаване се намира тук.

Гласуването ще става чрез изписаните на екрана инструкции за гласуване онлайн. Гласуването започва след края на последната конкурсна песен и за да се зачете Вашия глас, ще трябва да попълните валиден e-mail. Цялата процедура онлайн отнема приблизително 3 минути за всеки глас. Екранът, към който ще бъде препратени по време на шоуто ще изглежда приблизително такаПовече подробности как да гледате junioreurovision.tv ще намерите тук.  Важно е да се отбележи, че победителят от гласуването на неучастващите страни няма да се добави към общия резултат, а ще излъчи собствен победител, който ще получи специална награда.
Научете повече подробности за онлайн гласуването извън участващите страни.

Научете повече подробности за гласуването на Детската Евровизия.

Източник: http://eurovision.bnt.bg