Катастрофа с необозначена със светлини и светлоотразители каруца е взела жертва на пътя между селата Братаница и Ветрен дол, информира полицейският бюлетин.

Инцидентът е станал малко преди 20.00 часа вчера, когато 35-годишният велинградчанин Т. К. блъснал с микробус движещата се пред него необозначена каруца. В резултат на удара е починал водачът на конския впряг, Й. П. (38 г.) от село Ветрен дол. Возещият се в каруцата негов 15-годишен син е транспортиран от екип на „Спешна помощ“ в МБАЛ-Пазарджик. Прегледът не е показал сериозни травми и наранявания. Алкохолната проба на шофьора на буса е отрицателна.

Септември-Варвара Рано сутринта между Септември и съседното село Варвара пък несъобразена скорост довела до още една катастрофа. 25-годишната И. Г. от Калугерово настигнала и блъснала мотопед „Кавазаки“, управляван от А. Г. (47 г.) от село Симеоновец. Той е транспортиран и настанен в МБАЛ – Пазарджик с фрактура. И в този случай тестът за алкохол е отрицателен. И на двете местопроизшествия са извършени огледи. Водят се дознания.

 

pz-info.com