Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Клетва положиха кметовете и съветниците в още три общини от областта
novini Uncategorized

Клетва положиха кметовете и съветниците в още три общини от областта

След Пазарджик, Лесичово, Пещера и Стрелча вчера областният управител, д-р Дончо Баксанов, присъства на първите заседания на общинските съвети в още три общини – Велинград, Ракитово и Батак. Съгласно закона заседанията бяха водени от най-възрастните сред колегите си – във Велинград – Тома Пачалов, БСП, в Ракитово – Костадин Холянов, РЗС, който беше и кандидат за кмет, и в Батак – Катерина Ангелова, ДПС, която по-късно беше избрана за председател със 7 от общо 13 гласа.
С гласовете на 15 от общо 29 съветници велинградчани си избраха за председател Диана Кехайова от ГЕРБ. В местния парламент влязоха представители на 7 политически формации – ГЕРБ и ДПС с по 9 мандата, БСП – 4, „Единна народна партия” „Общество за нова Бъклгария”, КП „Заедно за Велинград” – по двама, и ЗНС – 1. Вторият си мандат започна досегашният кмет Иван Лебанов, който на балотажа надделя над депутата Ангел Даскалов.
 
Валентин Хаджимосков от „Движение за социален хуманизъм” получи 9 гласа, които му осигуриха председателското място в ракитовския ОбС през следващите 4 години. Конфигурацията на ситипарламента там е: ГЕРБ – с 5 съветници, БСП и ДПС – по трима, РЗС, „Движение за социален хуманизъм” и Българска социалдемокрация – по двама. Кмет на Ракитово след балотажа, с 60.43% от гласовете, стана кандидатът на ГЕРБ Любомир Павлов.
 
Церемонията в Батак започна с водосвет, отслужен от пловдивския митрополит Николай. Четири са политическите сили, представени в ОбС, като равен брой съветници имат БСП и ДПС – по четирима, ГЕРБ – трима, и Новото време – двама. Батак си избра кмет още на първия тур – с 56.07% от гласовете на избирателите пореден мандат започна Петър Паунов от БСП.
 

Related posts

Велинградчанин надупчи вилата на столичанка с въздушна пушка

13-годишно момче се бори за живота си, държавата му отказа пари за лечение в чужбина

ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ В ПОДКРЕПА НА ЖЕНИТЕ ОТ ЦНСТ ЗА ДЕЦА ВЪВ гр.ВЕЛИНГРАД