Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Крадци на кабели и меден котел са в арестите в Септември и Велинград, издирват неизвестен, оставил забавачка без охранителни камери
novini Uncategorized

Крадци на кабели и меден котел са в арестите в Септември и Велинград, издирват неизвестен, оставил забавачка без охранителни камери

Крадец на меден котел бе заловен от септемврийски полицаи. Вчера 49-годишната Г. Т. от Септември подала сигнал в местното полицейско управление, че апаш е проникнал в двора на къщата й и отмъкнал меден котел. Благодарение на бързата реакция на полицейските служители извършителят е заловен. Срещу 20-годишния жител на същия град В. Й. е образувано дознание.
Други трима мъже, свили телефонен кабел, са задържани във велинградския арест. Снощи в местността „Куртово” автопатрул засякъл трима мъже в момент на извършване на кражба. При проверката станало ясно, че жителите на велинградското село Пашови С. Т., на 21 години, 19-годишният А. М. и Д. К. (на 38 години) са изкопали около 20 метра магистрален телефонен кабел. Щетите, нанесени на собственика на съоръжението, са в процес на изясняване. От местопрестъплението са иззети няколко кирки, лопати и ножовка. Тримата са в ареста за срок от 24 часа, по случая се води бързо производство.
Велинградски и пещерски криминалисти разследват случай на кражба и вандалска проява. През изминалия уикенд неизвестен демонтирал и откраднал две камери от фасадата на детска градина в Пещера. Щетите от извършеното престъпление се изясняват.
Почти по същото време среднощен вандал счупил стъкло на паркиран на улица във Велинград лек автомобил „Рено”, собственост на частна фирма.
Извършени са огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пещера и Велинград, водят се дознания.
 

Related posts

Условна присъда за ученик, запалил умишлено 16 дка гора

Гората е важна съставна част от живата природа! Пази гората от пожар

Млад мъж от Велинград прострелял свой опонент