Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Кражби на телефонен кабел и на капаци на шахти нищиха криминалисти
novini Uncategorized

Кражби на телефонен кабел и на капаци на шахти нищиха криминалисти

Седмина крадци на телефонни кабели са заловени от служители на полицейските управления в Пещера, Велинград и Септември.
През миналата седмица в местност край брациговското село Розово неизвестен изкопал и отрязал шест метра подземен телефонен кабел. Криминалисти от РУП-Пещера влезли в дирите на извършителя – оказало се, че това е местният жител П. М., на 50 години.
На влизане в курорта "Юндола" автопатрул на РУП-Велинград спрял за проверка фолксваген, управляван от 20-годишния А. М. от същото село, с когото пътували братята А. А., на 21, и 22-годишният С. А., и двамата от съседното село Кандьови. В багажника на колата униформените открили шест метра телефонен кабел. Станало ясно, че тримата са го изкопали и откраднали от района на село Голямо Белово.
Почти по същото време апаши извадили и откраднали 25 м от същия тип кабел в района на Ветрен. Благодарение на бързите действия на септемврийските полицаи скоро били установени и задържани извършителите. Станало ясно, че това са ветренците И. Р., на 23 години, Х. М. – на 37, и 28-годишният Х. А.
Седмината са задържани в арестите на полицейските управления в Пещера, Велинград и Септември. Щетите, нанесени на собствениците на кабелите, се изясняват. И по трите случая са образувани полицейски производства.
Панагюрски полицаи пък са задържали трима крадци на капаци от канализационни шахти. През нощта на четвъртък срещу петък три канализационни шахти от улици в Панагюрище останали без чугунените си капаци. Местните криминалисти установили и заловили апашите – братята С. К. (на 20 години) и Т. К. (на 18 години), и 18-годишния П. К. Срещу тях е образувано бързо полицейско производство.
 

Related posts

Внимавайте в дефилетата-падат скали!Затруднено е движението по пътя Пещера-Батак

Изясняват причините за пожара в резервата „Дупката” и нанесените щети

Оправдаха велинградчанин за упражняване на психическо и физическо насилие над братовчед му