Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Лебанов даде един ден на всички собственици на имоти, разрешили лепенето на предизборни плакати и стикери, да уведомят ОИК?!?
novini Uncategorized

Лебанов даде един ден на всички собственици на имоти, разрешили лепенето на предизборни плакати и стикери, да уведомят ОИК?!?

Преди броени дни комисията му нареди да свали плакатите си, залепени на нерегламентирани места

Със своя заповед от 16 август за определяне на местата за поставяне на агитационните материали за предстоящите избори кметът на Велинград, Иван Лебанов, е задължил собствениците или управителите на имотите, които са дали разрешение за поставянето на агитационни материали на сградите, оградите или витрините си, да уведомят местната ОИК в еднодневен срок от издаване на разрешението.
Разпоредбата предизвикала кандидатите за кмет и за общински съветници във Велинград да настояват за преразглеждането и отмяната й, съобщи Радио Пловдив. Заповедта създавала най-много трудности на хората в жилищните блокове, тъй като всеки един тях в еднодневен срок трябва да даде писмено съгласие върху входните врати или стените на блока да се лепят стикери и плакати.
В петък е направено изменение – вместо в ОИК информацията ще се подава в общинската администрация, съобщи говорителят на комисията, Иванка Станчева. Същия ден, с решение на ОИК, на Лебанов, кандидат за втори мандат, е даден тридневен срок да отстрани агитматериалите, разлепени на непозволени от самия него места. Проверка показала, че през уикенда ограниченията за поставяне на предизборната агитация масово са нарушени от почти всички кандидати за народни избраници. Предстои ОИК да вземе решение и по този въпрос, добави Станчева.
 

Related posts

Вижте къде ще има патрули на кат днес 21.08.2015

Комисия предлага геодезическо заснемане на Цепина

Никой не иска да доставя строителни материали за Община Велинград