Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Масова амнезия обзе свидетели в днешното заседание по делото срещу Дулев, четат предварителните им показания
novini Uncategorized

Масова амнезия обзе свидетели в днешното заседание по делото срещу Дулев, четат предварителните им показания

Второто заседание по делото срещу екскмета на Велинград Стоян Дулев продължи с изслушване на свидетелите, останали от вчера – Владимир Деспотски, изпълнявал длъжността младши юрисконсулт във велинградската община към онзи момент, Никола Вецов, заемал длъжността заместник-кмет на Велинград, Борис Карпачев и Иван Думанов, служители в общинската администрация. Общо около 46 са призованите свидетели, които ще дават показания в хода на съдебното производство.
Амнезия беше обхванала първите двама свидетели – Деспотски и Вецов, за събитията около възлагането на обществените поръчки за строително-ремонтни дейности на 8-те обекта, пострадали при наводненията през август 2005 г. Това накара прокурора да поиска прочитане на показанията им, дадени в периода 2008-2010 г. Стана ясно, че с документите са работили предимно Николов и Петър Кондев, който вчера също не си спомняше подробности около поръчките.
Следобед заседанието продължава със снемането на показанията на представителите на фирми изпълнители от Варна, Русе и други далечни за Велинград населени места.
 

Related posts

РИОКОЗ Пазарджик засилва здравния контрол във връзка с празниците

IT фирми с безплатни курсове за безработни

Пътна обстановка