Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
novini Uncategorized

Михаил Миков във Велинград: Всички големи проекти заобикалят България заради липса на ясни позиции

Това, което се случва с проекта „Южен поток” и води всички тръби към Турция, се нарича диверсификация, разбирана по нашенски. Това заяви на брифинг във Велинград председателят на БСП Михаил Миков.

Той припомни какво се е случило и с другите два големи проекта – „Белене” и „Бургас – Александруполис” с поредица от непоследователни действия. „Днес ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт ясно заявиха, че са против проекта „Южен поток” и това показва, че всички големи инфраструктурни и геополитически проекти заобикалят България, благодарение на липсата на ясни позиции и на тяхното отстояване пред партньорите ни и на Запад, и на Изток“, допълни Михаил Миков. 

Според зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов до днес отговорността за проекта „Южен поток” е можело да се разпределя между различни правителства, но от днес нататък в почти цялата си част, тя се поема от ГЕРБ. „Ние показахме, че сме готови по най-конструктивния начин да бъде изработена обща национална позиция. Все още искаме правителството да направи нещо, за да бъде спасен този проект, но ако това не стане, с тези непоследователни действия и с големите проекти, които пропускаме, ние се превръщаме не само в бедна нация, но поставяме под риск съществуването си и дори националната сигурност“, категоричен е Стоилов. 

По повод подготвяните промени в Закона за МВР председателят на БСП обясни, че един от големите проблеми на България, а също и в сектор „Сигурност“, е липсата на последователни действия, както в законодателните решения, така и по отношение на кадрите. „Управляващите са в правото си да потърсят решения, които намират за по-ефикасни, но те при всички случаи ще бъдат свързани с нови трусове в системата, от което не печели държавността и сигурността“, подчерта той. 

На пресконференцията присъстваха и Бойко Великов, зам.-председател на НС на БСП и Катя Николова, секретар на НС на БСП. Във Велинград се провежда среща с председателите на общински и областни съвети от Пазарджик, Пловдив и Благоевград по организационни и политически въпроси.

 

pz-info.com

Related posts

Tурция ни реши кризата с ваксините, подари ни 100 000 броя

velingradnews

Полицията издирва шофьор блъснал, преобърнал друг автомобил и избягал

velingradnews

Извършители на дързък грабеж са задържани от служители на РУ-Велинград

velingradnews