Мобилни екипи за издаване на лични карти тръгнаха из община Велинград

Днес и през следващите дни мобилни екипи за издаване на български лични документи са в Драгиново, където ще обслужат на място 465 жители, съобщиха от ОДМВР.
Служителите от звено “Български документи за самоличност” при областната дирекция съвместно с колегите си от полицейските управления в областта вече са извършили десетки посещения в населени места от региона за обслужване на граждани, желаещи да им бъдат издадени лични документи. В началото на месец август служители с мобилна биометрична станция са посетили Радилово, Хаджиево, Юнаците и Ракитово, където са обслужени съответно 25, 80, 24 и 240 граждани.
От ОДМВР напомнят, че посещенията в малки и отдалечени населени места се правят с цел улесняване на хората при издаване на лични документи след предварително съгласуване между представителите на местната власт и звеното “Български документи за самоличност” и представяне на поименен списък на желаещите да им бъдат издадени лични документи. Активната дейност в тази насока ще продължи и през септември.