Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • На всички студенти ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава весел, щастлив и безавариен 8-ми декември !
novini Uncategorized

На всички студенти ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава весел, щастлив и безавариен 8-ми декември !

За осигуряване на  обществения ред ще дежурят и жандармерийски екипи

 

Областната дирекция на МВР в Пазарджик и структурните и звена в региона са предприели необходимите мерки за нормалното протичане на студентския празник, съобщават от Пресцентъра на дирекцията.
 В началото на декември инспектори от „Държавен противопожарен контрол” при звено „Пожарна безопасност и спасяване”-Пазарджик са извършили проверки на общо 24 хижи, хотели, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в което ще празнуват студентите. По време на инспекциите на територията на курортните комплекси във Велинград, „Свети Константин”, „Цигов Чарк” и Юндола, в градовете Стрелча, Панагюрище, Пазарджик, Белово, в селата Равногор, Варвара и Семчиново не са открити сериозни нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Обърнато е внимание на представителите на охранителните фирми и звената за самоохрана в районите на провеждане на тържествата за засилен контрол и прецизен пропускателен режим.
В навечерието на празника, както и непосредствено след него,  по основните пътни артерии ще има засилено присъствие на екипи от „Пътна полиция” и „Охранителна полиция”. Чести ще са проверките за шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества, неправоспособни водачи и технически неизправни МПС. В мероприятията за осигуряване на обществен ред редом с колегите си от полицейските управления в планинските курорти ще се включат и мобилни екипи на Районно управление „Специализирани полицейски сили”-Пловдив, бившата жандармерия.
 

Related posts

Мандра в Карабунар и цех за мус в Калугерово – със санкции от екоинспекцията заради замърсяване на водни обекти

Пловдивска фирма ще прави паркове в Ракитово

Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ – Велинград