Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • НАП припомня: За първи път тази година безработни и работещи на повече от едно място декларират доходите си за 2010 г.
novini Uncategorized

НАП припомня: За първи път тази година безработни и работещи на повече от едно място декларират доходите си за 2010 г.

С промени в Закона за данъци върху доходите на физическите лица, влезли в сила от януари 2010 г., съкратените от работа в рамките на годината вече са длъжни да декларират доходите си, независимо от вида на договора, на който са били наети, припомнят от НАП. Трябва да подават декларация и всички служители, които имат повече от един трудов договор към 31 декември, както и тези, които са сменяли работа в хода на годината и чийто втори работодател не е преизчислил годишния размер на данъка, отчитайки удържаното от първия работодател. По закон работодателите издават служебните бележки препоръчително до 31 януари, но могат да го правят и след този срок, уведомяват от приходното ведомство.
От офиса на НАП напомнят също, че срокът за подаване на декларациите изтича на 2.05.2011 г.(понеделник), както и, че за подаването може да се използват и алтернативни начини. В пощенските клонове в Пазарджик, Велинград, Пещера, Панагюрище и Септември има обособени работни места, където гражданите могат да подадат своите декларации, уведомяват от агенцията. Декларациите могат да се изпращат също по пощата и по интернет, а глобата за неподаване на декларация е до 500 лв., завършва прессъобщението на НАП.
 

Related posts

Хотелски Комплекс АМОС

„Училище за вода“ във Велинград открива чешма в деня на водата 22 март

Предал се е Боян Картофа, тарторът на „Хиените”