Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Община Велинград спечели проект за интеграция на ученици
novini Uncategorized

Община Велинград спечели проект за интеграция на ученици

 

След като миналата седмица Община Велинград спечели проекта “Подобряване на енергийната ефективност в училища и детски градини в община Велинград”, по който ще бъдат ремонтирани 9 училища и детски градини, тази седмица още един проект е получил финансиране, съобщиха от местната администрация. Проектът „Бъдете с Нас, и НИЙ сме като Вас“ ще се реализира по Оперативна програма  “Развитие на човешките ресурси”, по схема за  предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за  обучението на деца и ученици със специални образователни потребности.
Дейностите по проекта са насочени към създаване на условия за подпомагане образователния процес на такива деца в няколко училища в общината. Предвижда се да бъдат обучени 58 учители и възпитатели от училищата и детските градини за работа с деца и ученици със специални образователни потребности. За целта ще бъдат разработени 3 броя учебни програми от партньора по проекта Югозападен университет – Благоевград.  Във всяко едно обучение ще са застъпени теми, свързани със спецификата на учебните заведения, в които работят учителите.
В зависимост от вида на заболяванията  на децата в различните училища ще бъдат закупени и предоставени необходимите помощни дидактически материали и оборудване.
С децата ще бъдат проведени „Уроци по любов” – за развитието и успехите на хора с увреждания с цел изграждане на толерантност и добри взаимоотношения в училище и извън него.

Related posts

Областният върна за поправка 2 решения на велинградските съветници

90% от туристите във Велинград са българи

Коктейл Бар Клептуза отваря врати