Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Огнеборци гасиха битови пожари, помагаха на закъсали МПС по пътя Белово-Юндола
novini Uncategorized

Огнеборци гасиха битови пожари, помагаха на закъсали МПС по пътя Белово-Юндола

В началото на отоплителния сезон зачестяват битовите инциденти, констатират от ОДМВР. В петък вечерта екипи на РСПБЗН-Велинград са гасили пожар в къща, собственост на велинградчанката М. М. Причина за възникването на инцидента е запалил се комин.
Вчера следобед възникнал подобен пожар в жилището на А. С. от Пещера. Екипите на местната противопожарна служба реагирали бързо и огънят бил потушен. Изгорели са само няколко кухненски шкафа и са опушени стените на стаята.
В събота около 15:00 ч. в РСПБЗН-Белово е получен сигнал са битов инцидент с газова бутилка в къща в Ковачево. Половин час по-късно огнеборците ликвидирали инцидента. Причината за възникването му е технически неизправната газова готварска печка.
Два часа по-късно отново сигнал за пожар в къща в Септември вдигнал на крак дежурната смяна от местния противопожарен участък. Огънят унищожил 30 квадрата от покрива, изясняват се причините за инцидента.
Екипи на РСПБЗН-Велинград са гасили пожар в товарен камион. Сигнал за инцидента бил получен около 1:30 ч. в неделя от собственика на возилото, С. Ф. от Сърница. Към мястото се отправил един противопожарен автомобил, който бързо потушил пожара. Въпреки това е изпепелена цялата кабина на товарния DAF. Щетите, нанесени на собственика, се изясняват.
Екип на група „Спасителни дейности” при ОУПБЗН-Пазарджик е съдействал на закъсали превозни средства на пътя Белово-Юндола. Заради ниските температури и интензивния снеговалеж във високите части на областта вчера следобед в района на пътя Белово-Юндола били блокирани товарен автомобил и аварирал автобус. Благодарение на оказаното съдействие от екип спасители при ОУПБЗН-Пазарджик няколко часа по-късно нормалното движение през планинския път е било възстановено.
 

Related posts

Издирват апаши, крали храна, цигари и алкохол от търговски обекти

Още 43 училища в грипна ваканция до 31.01 включително /пълен списък/

Комплекс „АРАПОВ“