Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Опознавателна среща в Португалия по европроект проведоха кметовете на Белово, Септември и Велинград
novini Uncategorized

Опознавателна среща в Португалия по европроект проведоха кметовете на Белово, Септември и Велинград

 
От 9 до 13 октомври делегация с представители на общините Септември, Белово и Велинград направи опознавателно посещение на полуостров Сетубал, Португалия, в офиса на АDREPES (Асоциация за развитие на селските райони). Визитата е осъществена в рамките на проект „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Бенефициент по проекта е Центърът за обучениe и услуги в партньорство с общините Белово, Септември и Велинград (партньорството между трите общини вече стана традиция – те участваха съвместно в международния проект „Иновативни практики за устойчиво развитие на туризма в Белово, Велинград и Септември”, финансиран по ОП „Регионално развитие”, с участието и на италианската община Кастелнуово Бормида).
Целта на посещението в Португалия е обмяна на опит. В делегацията са участвали представители на бенефициента, членове на екипа на местната инициативна група (МИГ) „Белово, Септември и Велинград”, кметовете на общините Септември и Белово, инж. Томи Стойчев и Кузман Маринков, и зам.-кметът на община Велинград Валя Игнатова.
Проектът, стартирал на 3 юни 2009 г., е с продължителност до 3 февруари 2011 г. В момента се изпълняват дейностите от четвъртия етап, в който, освен учебното посещение за членове на МИГ в Португалия – страна с опит в подхода ЛИДЕР, са предвидени още обучения за членовете на инициативната група, доставка на оборудването на офисите, подготовка и реализиране на информационни срещи за популяризиране на стратегията на МИГ.
 

Related posts

МАГИЯТА НА ОПЕРАТА, ПРЕДСТАВЕНА В КОНЦЕРТЕН РЕЦИТАЛ НА БАРИТОНА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ

Ново отлагане на делото срещу велинградския полицай Тодор Теодосиев, обвинен в даване на кредити от над 36 хил. лв. без разрешително, този път заради болен заседател

Окончателно.Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ и БСП лява България