От рушаща се подпорна стена се жалват пред областния управител жителите на Ракитово, питат за субсидиите за земеделски производители

Незавършена подпорна стена в кв. „Запад” в Ракитово би могла да създаде опасност за живеещите в близост до обекта, чийто ремонт, започнал преди две години, е останал недовършен, а съоръжението вече се руши. Изпълнител е фирма от Мездра. По искане на областния управител службата „Пожарна безопасност и защита на населението” ще извърши проверка на място и ще направи съответните предписания, съобщиха от администрацията му.
По време на днешната изнесена приемна на Дончо Баксанов в Ракитово гражданите са поставили въпроси, свързани с изплащането на субсидии за обработването на земеделски земи, и са поискали съдействие за извършване на проверка в Службата по кадастъра за отразяване на имоти, частна собственост, в кадастралната карта на Ракитово.
От началото на годината областният управител проведе изнесени приемни в седем общини, до края на м. юли предстоят срещи с жители на общините Велинград, Батак и Стрелча.