Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Отборът на СОУ „Климент Охридски”, Пещера – най-добър в овладяване на извънредни ситуации
novini Uncategorized

Отборът на СОУ „Климент Охридски”, Пещера – най-добър в овладяване на извънредни ситуации

Отборът на СОУ „Климент Охридски”, Пещера, спечели областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, което се проведе вчера в парк-остров „Свобода”, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Тимът на СОУ „Нешо Бончев”, Панагюрище, се класира на второ място, трети станаха състезателите от СОУ „Методи Драгинов”, Драгиново, община Велинград. Зам. областният управител Ваня Минкова връчи купите и наградите на първите три отбора и приветства участниците в състезанието с пожелание да усвояват все повече знания и умения, които ще им бъдат полезни в преодоляването на природните бедствия и извънредните ситуации.
В традиционната надпревара участваха 11 отбора от 10 общини в областта. Децата демонстрираха уменията си в борбата с пожари, реакции при земетресение, работа с тел. 112, оказване на първа долекарска помощ.
Поздрави към участниците в състезанието отправиха и комисар Иван Панайотов – началник на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, и председателят на областния съвет на БЧК – Пазарджик, д-р Елена Петрова.
Част от наградния фонд на състезанието осигури областната администрация. Победителите ще представят областта на националното състезание през май.
 

Related posts

Пробив в медицината! Откриха тест, който хваща рано рака на панкреаса

Инж. Митко Димитров: Бих доразвил “Пайнер в международен мащаб, но не бих я продал!

Пътят Варвара – гара Костандово ще бъде затворен отново