Открит урок по програмите за предприемаческо образование и поведение на Джуниър Ачивмънт България е проведен в СОУ „Св. Климент Охридски” в Ракитово. Той е част от серия инициативи в рамките на Световната серия на предприемачеството. Такива уроци са проведени и в училища в София, Пазарджик, Велинград и Якоруда.

Ракитовските ученици са се запознали с „Ключовите компетентности – път към успешен кариерен избор”. Гости на мероприятието са били началникът на РИО – Пазарджик Валентина Кайтазова, кметът на община Ракитово Любомир Петков,  Ваня Апостолова – старши експерт по обществени науки и гражданско образование – РИО- Пазарджик,  Ангел Ангелиев – представител на бизнеса. Присъствали са и експерти от Центъра за развитие на човешките ресурси – гр. София и от Центъра за кариерно развитие – гр. Пазарджик.

Подкрепена на най-високо правителствено ниво в много държави, всяка година Световната седмица на предприемачеството жъне огромни успехи и дава пример за това какво може да се постигне, когато различни идеи и култури се обединяват около идеята за предприемачеството.  Седмицата по предприемачество създава поле за изява на идеите на младите хора относно най-важните обществени проблеми – от намаляването на бедността до промените в климата – и така насърчава възникването на глобална култура, която цени предприемачите като двигателите на икономическия и социалния просперитет.

През предходната учебна година нашата учебна компания – бихайв – спечели първо място на Националното състезание за „Най-добра учебна компания на България 2014“, а през месец юли трите момичета – Барие Банцова, Росица Зайкова, Михаела Янушева, заедно с ръководителката им Дафинка Клечарова се представиха достойно на Европейското състезание в Естония за „Най-добра учебна компания на Европа 2014“, напомнят от Общинска администрация Ракитово.

 

pz-info.com