Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Отложиха делото по педофилския скандал във Велинград заради ангажимент на един от защитата
novini Uncategorized

Отложиха делото по педофилския скандал във Велинград заради ангажимент на един от защитата

Днес в Районния съд във Велинград трябваше да стартира делото по педофилския скандал в курорта от лятото на 2010 г., с участието на държавни служители. Заради ангажимент в столицата на един от адвокатите делото беше отложено за края на май. Съдия докладчик е Наташа Даскалова. Подсъдими са преподавателят от медицинския университет Андон Тошев и вече бившият служител на земеделското министерство Васил Ковачев, обвинени за блудство и сексуални действия с непълнолетни. Останалите двама от групата – Мария Стоянова и Николай Петров, са свидетели по делото, съобщиха от велинградския съд.
Скандалът избухна през лятото на 2010 г., когато при проверка на жилище в курортния град (във връзка с разследване за пласиране на дрога) в нощта на 14 срещу 15 август полицаи от местното РПУ се натъкнаха на интимни сцени между две непълнолетни момчета и четиримата държавни служители. В края на август Пазарджишкият окръжен съд потвърди решението на велинградските си колеги на Андон Тошев и Васил Ковачев да бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция от по 500 лв., а останалите двама освободи, като прецени, че не съществува реална опасност да се укрият, да извършат друго престъпление или да окажат натиск върху свидетелите.
Ковачев е бивш служител на Националната служба за съвети в земеделието към МЗХ, Стоянова и Петров работят в Института за защита на растенията към същото ведомство, Тошев е асистент в Медицинския университет в София.
 

Related posts

Неизвестни отмъкнали 130 м кабел, ел. табло и акумулатори

Шест дирекции за социално подпомагане в област Пазарджик ще бъдат модернизирани с пари от ОП „Регионално развитие”

Шофьор карал без книжка, друг седнал зад волана с 1.43 промила алкохол