Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Отложиха делото срещу бившия кмет на Велинград Стоян Дулев заради високото кръвно на адвоката му
novini Uncategorized

Отложиха делото срещу бившия кмет на Велинград Стоян Дулев заради високото кръвно на адвоката му

Проблеми с кръвното налягане на адвоката на Стоян Дулев отложи днешното заседание по делото, в което е обвиняем заедно с главните специалисти Гелов и Николов.
Тримата отговарят пред съда по обвинение, че в периода от август до декември 2006 г., в качеството си на длъжностни лица са причинили щети на Община Велинград. Като кмет Дулев не е упражнил достатъчен контрол върху работата на Гелов и Николов, което е нанесло щети в размер на 132 651.40 лв., като накарал Гелов да състави документ за установяване на действително извършени строителни и монтажни работи на ЦДГ „МИР” – Сърница. Срещу Николов е повдигнато обвинение, че от август до септември 2006 г., в качеството му длъжностно лице и отговорник на обекти не осъществявал постоянен и качествен контрол по изпълнение на договори за строителство и от което са нанесени щети за 38 271.97 лв. и е съставил протоколи, в които е вписал неверни данни.
Става дума за средства за преодоляване на щетите от наводненията през 2005 г., предоставени от МС, с които е трябвало да бъдат извършени ремонти на 8 обекта в общината. Нарушения са открити при 5 от тях.
На последното заседание бяха изслушани заключенията на 4 вещи лица. По думите на едно от тях при подаването на оферти, в които не са посочени ДДС и 10% печалба на фирмата, изборът на изпълнител е бил компрометиран.
На обектите, които проверило другото вещо лице – подпорните стени на р. Чепинска имало големи несъответствия – измерини били дължина от 310 м на едната – при основното училище във Велинград при зададени по проект 345 м. Другата подпорна стена в кв. „Анезица” пък трябвало да бъде дълга 101 м, а измерената дължина е 96.5 м. Инженерът, извършил техническата експертиза на обекта в Грашево, не е констатирал нарушения.
Делото ще продължи на 12 октомври с изслушване на останалите свидители по делото.
 

Related posts

В микробус „Ивеко” намериха 120 кутии с цигари без бандерол

Фестивал на името на Гяуров ще радва хората във Велинград

Над 1700 кутии с цигари и 220 къса насипно, всичките без бандерол, хванаха полицаи от областта