Отложиха делото срещу бившия кмет на Велинград Стоян Дулев заради високото кръвно на адвоката му

Проблеми с кръвното налягане на адвоката на Стоян Дулев отложи днешното заседание по делото, в което е обвиняем заедно с главните специалисти Гелов и Николов.
Тримата отговарят пред съда по обвинение, че в периода от август до декември 2006 г., в качеството си на длъжностни лица са причинили щети на Община Велинград. Като кмет Дулев не е упражнил достатъчен контрол върху работата на Гелов и Николов, което е нанесло щети в размер на 132 651.40 лв., като накарал Гелов да състави документ за установяване на действително извършени строителни и монтажни работи на ЦДГ „МИР” – Сърница. Срещу Николов е повдигнато обвинение, че от август до септември 2006 г., в качеството му длъжностно лице и отговорник на обекти не осъществявал постоянен и качествен контрол по изпълнение на договори за строителство и от което са нанесени щети за 38 271.97 лв. и е съставил протоколи, в които е вписал неверни данни.
Става дума за средства за преодоляване на щетите от наводненията през 2005 г., предоставени от МС, с които е трябвало да бъдат извършени ремонти на 8 обекта в общината. Нарушения са открити при 5 от тях.
На последното заседание бяха изслушани заключенията на 4 вещи лица. По думите на едно от тях при подаването на оферти, в които не са посочени ДДС и 10% печалба на фирмата, изборът на изпълнител е бил компрометиран.
На обектите, които проверило другото вещо лице – подпорните стени на р. Чепинска имало големи несъответствия – измерини били дължина от 310 м на едната – при основното училище във Велинград при зададени по проект 345 м. Другата подпорна стена в кв. „Анезица” пък трябвало да бъде дълга 101 м, а измерената дължина е 96.5 м. Инженерът, извършил техническата експертиза на обекта в Грашево, не е констатирал нарушения.
Делото ще продължи на 12 октомври с изслушване на останалите свидители по делото.