Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Панагюрище, Ракитово, Лесичово и Велинград определи като отличници в изборите областният шеф на ГЕРБ, за Пазарджик предстои специален анализ
novini Uncategorized

Панагюрище, Ракитово, Лесичово и Велинград определи като отличници в изборите областният шеф на ГЕРБ, за Пазарджик предстои специален анализ

Добра оценка за резултатите от местните избори в Пазарджишка област даде днес Иван Иванов, шеф на областната организация на ГЕРБ, по време на специална пресконференция. Той съпостави резултатите с тези от предходните избори през 2007 г., от които е видно, че при тазгодишния вот има двойно увеличаване на броя на гласоподавателите, предпочели представители на партията – 28 797 души срещу 14 712. Броят на съветниците сега е 58 срещу 41 през 2007 г., 18 пък са кметовете на ГЕРБ срещу 8 преди 4 години, подчерта Иванов. Що се отнася до допуснати грешки и слабости както в организацията на предизборната кампания, така и в работата на местните структури, предстояли събрания по общини, на които освен разбор на резултатите ще бъдат извършени и кадрови промени, където това се налага.
Областният председател на ГЕРБ посочи общините, с които партията се гордее най-много. Панагюрище е една от общините отличници в тези избори – с 9 мандата за съветници, следвана от Велинград, където броят на съветниците – също 9, се е увеличил тройно в сравнение с периода 2007-2011 г., както и 5 кметове на кметства в региона; успеха в Лесичово с избора на бизнесмена Серьожа Лазаров за кмет на общината, и в Ракитово, където спечели Любомир Петков. Добри, според Иванов, са и резултатите в общините Септември, Батак (3 общински съветници и кмет на Фотиново), Белово. Сред най-слабите организации и респективно – незадоволителни резултати по места, Иванов посочи Стрелча, където се очертава пълна подмяна на общинската организация, и в Пещера, където кандидатът на ГЕРБ Стелиян Варсанов загуби кметския стол. Иванов отказа да коментира ситуацията в областния център, като предостави равносметката изцяло на общинското ръководство на партията. Той изрази надежда, че колегите му ще направят честен анализ на допуснатите грешки, които „не бяха малко”.
„Виделина”: Ситуацията в новия общински съвет възпроизвежда до голяма степен тази в предишния, когато ГЕРБ имаше 4 съветници, но двама от тях бяха аут още в началото. Доколкото вие и БСП се очертавате в опозиция, в много случаи ще трябва да сте на една и съща страна, макар че в страната основното противопоставяне на тези избори беше именно между двете политически сили. Така че ще бъде ли по-ясна позицията на представителите на ГЕРБ в този общински съвет и ще се запази ли принципната политика на областното и общинското ръководство срещу продаването на безценица на общинско имущество, търсене на истината за задлъжнялостта на Общината и т. н.?
В отговор Иванов коментира, че представителството на ГЕРБ в настоящия ОбС е много по-различно от предходното. Той заяви, че ще настоява за активното участие на представителите на партията в работата на общинския съвет и в комисиите, в които работят, но че ще подкрепят всички добри идеи, които се предлагат за обсъждане, без значение от кого.
 

Related posts

КАТ с акция „Тъмни стъкла“

Нова Година в спа хотел „САРАЙ“

Зверска катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик, един е ранен заради ремарке с дърва