Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Пазарджишките магистрати изпращат велинградчанин и черногоровец пред германския и италианския съд
novini Uncategorized

Пазарджишките магистрати изпращат велинградчанин и черногоровец пред германския и италианския съд

Днес Окръжен съд допусна изпълнение на европейска заповед за арест от 27 юни 2011 г, издадена от съда в град Трани, Италия, за 30-годишния Васил А. от Велинград. В съдебно заседание през миналата седмица той даде съгласие за предаването му на италианските власти.
Срещу него е образувано наказателно преследване за участие в организирана престъпна група, подправяне на платежни документи и източване на чужди сметки чрез незаконно използване на софтуер в Италия, България, Испания, Франция и др. страни (съгласно информацията от Италия: присъединяване към организация с престъпни цели, незаконно използване на платежни инструменти, укриване на крадени средства, незаконно задържане и разпространение на кодове за незаконен достъп до телематични системи, разпространение на инструменти, устройства или информационни програми, целящи да увредят или прекъснат информационната или телематична система, незаконно засичане, възпрепятстване или прекъсване на информационния или телематичен обмен, монтаж на устройства за засичане, възпрепятстване или прекъсване на информационен телематичен обмен). Решението е окончателно.
Три дни за размисъл има Г. С. от Черногорово, също дал съгласие за предаването му на Република Германия в отговор на европейска заповед за арест, издадена от Прокуратурата на Областен съд – Хамбург. Там срещу него е образувано наказателно преследване за опит за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, грабеж, изнасилване и незаконно притежаване на оръжие, извършени през месец октомври 2010 г. на територията на Германия.
Делото е отложено за 26 юли, когато той може да оттегли съгласието си за предаването му.
Съдът изиска и гаранции от Република Германия, че предаването на обвиняемия на немските власти се извършва при предварително изискана от издаващата държава гаранция, че след като лицето бъде изслушано, ще бъде върнато в България за изтърпяване на наложеното му наказание „лишаване от свобода“.

Related posts

Дадоха задочно 4 години затвор на македонеца Никола Ристовски – Лудо, търси се осъденият

BMW подмина стоп и се блъсна в Порше

Защо ме е изтрил този, бе? Я да видим!