Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Петима огнеборци от Пазарджишка област гасят пожари в Израел
novini Uncategorized

Петима огнеборци от Пазарджишка област гасят пожари в Израел

Участниците в мисията ни в Русия с инспектор Панайотов
Петимата пожарникари добрволци от районните служби „Пожарна безопасност и спасяване” във Велинград, Белово и Пещера вече са пристигнали на мястото на пожара в Израел и са в акция, каза за „Виделина” инспектор Иван Панайотов.
Това е второто участие на доброволци от Пазарджишка област в задгранични мисии след гасенето на големите торфени пожари в Русия през август. Този път в мисията са Красимир Писков и Димитър Пасков от Пещера, Иван Боцев и Любен Минчев от Велинград и Ангел Ангелов от Белово.
България е първата страна, изпратила екип на мястото на опустошителния пожар край Хайфа в Израел, съобщиха от МВнР. Снощи правителствен самолет е транспортирал група от 92-ма пожарникари, между които и петимата доброволци от Пазарджишко, придружавани от зам.-министъра на външните работи Димитър Цанчев. Пожарникарите са разделени на две групи и работят за ограничаването на огнената стихия пред две населени места в близост до Хайфа.
До момента са открити телата на 41 жертви на гигантския горски пожар, разпознати са само 11 от тях. Има сигнали за мнозина безследно изчезнали, чието издирване продължава. В болница са настанени 17 души, двама от които са пострадали тежко.
 

Related posts

Закопчаха 35-годишен за 130 кутии цигари без бандрол

Осем милиона бюджет-три милиона стари задължения в Ракитово

Първи учебен звънец за 459 първолаци