Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Петима съдии от Пазарджишкия съдебен окръг ще гласуват във вторник за нови членове на ВСС, техни колеги от страната масово бойкотират
novini Uncategorized

Петима съдии от Пазарджишкия съдебен окръг ще гласуват във вторник за нови членове на ВСС, техни колеги от страната масово бойкотират

ВКС, Софийският апелативен съд, СГС, Софийският районен и Благоевградският окръжен съд са между неизлъчилите делегати

Изтече срокът за провеждане на общи събрания в съдилищата, които трябваше да излъчат свои представители за делегатското събрание на 12 юли за избор на двама членове на ВСС от съдебната квота на мястото на подалите оставка Капка Костова и Галя Захарова.
Стана ясно, че редица съдилища, в това число и големи, са бойкотирали събранието и не са излъчили свои делегати. Сред тях са ВКС, Софийският апелативен съд, СГС, Софийският районен и Благоевградският окръжен съд. Това силно разтревожило главния прокурор Борис Велчев, според когото явлението е израз на „някакъв вид недоверие”.
Общото събрание на магистратите от Пазарджишкия съдебен окръг е проведено на 29 юни и е излъчило петима делегати, съобщиха от Съдебната палата. За Окръжен съд и районните съдилища в Пазарджик и Велинград това са председателите им Ивета Парпулова, Николинка Цветкова и Веселин Петричев, и по един съдия от Пещера и Панагюрище – Ани Харизанова и Даниела Попова.
 
 
 

Related posts

Обещания или реалности

Д-р Фани Петрова, РЗИ – Пазарджик: В Сърница трябва да бъде разкрит филиал на Спешната помощ

Повърхностните води в област Пазарджик са силно замърсени