По 3 и 7 денонощия арест за двама хулигани: единият се скарал с охраната в съда, другият атакувал съгражданин с кошчета за боклук

 
Двама мъже бяха санкционирани от районните съдилища в Пещера и Велинград. Първата случка се разиграла в понеделник около 9:15 ч. във фоайето на сградата на Районния съд във Велинград. 45-годишният велинградчанин Т. П. предизвикал скандал, изразяващ се в оскърбително отношение към намиращите се наблизо полицейски служители. Мъжът обсипал органите на реда с псувни и закани, за което служителите на РУП-Велинград му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство.
Вторият инцидент станал вчера сутринта на улица в Пещера. 25-годишният жител на родопския град Г. В. се спречкал със съгражданина си К. Б., на 44 години. Скандалът обаче бързо се разгорещил и Г. В. започнал да мята по опонента си съдове за събиране на отпадъци и камъни. Това наложило намесата на служители на РУП-Пещера. Униформените задържали скандалджията и му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство.
Пещерските магистрати удължили ареста на Т. П. с три, а на Г. В. – със седем денонощия.