Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • По грешка призоваха братовчед съименник по делото срещу Дулев, неявил се съдебен заседател го отложи
novini Uncategorized

По грешка призоваха братовчед съименник по делото срещу Дулев, неявил се съдебен заседател го отложи

Набеденото за финално заседание по делото срещу бившия кмет на община Велинград Стоян Дулев и двамата служители в отдел ИСИ Костадин Гелов и Георги Николов не се състоя. Неявяването на съдебен заседател стана причина да прескочи в следващия месец – на 8 ноември. При липса на основателна причина за отсъствието му, което предстои да бъде установено, ще му бъде наложена санкция, обясни съдия Бозаджиев.
За днес беше предвиден преразпит на двама общинари – един колега на Гелов и Николов и на Владимир Деспотски, изпълнявал длъжността младши юрисконсулт във велинградската община към 2006 г. С цел поставяне в очна ставка бяха призовани отново директорката на ЦДГ в Сърница, Таня Ситова, и Борис Терзиев, управител на фирмата, извършила спорния ремонт в забавачката.
Забавна нотка в залата внесе свидетел, призован по грешка. Оказа се, че вместо общинския служител Петър Кондев, който беше разпитан още в първото заседание по делото – на 13 юли, е призован негов братовчед, със същите три имена, с тази разлика, че нужният свидетел е с велинградски адрес, а братовчед му от 10 години има постоянен адрес в Пазарджик. Както сам погрешно привиканият да дава показания обясни, след като размишлявал 20-ина минути над призовката, се сетил, че става въпрос не за него, а за братовчед му, обадил му се, но онзи отказал – не бил той призованият. Пазарджиклията пък се явил заради глобата, която се налага при отсъствие от съдебно заседание. На въпроса на съдията дали в залата присъства Кондев, явилият се по грешка родственик отговори: „И да, и не”. Недоразумението беше изяснено, така че за 8 ноември призовката ще отиде на правилния адрес.
Подобен случай имаше преди две седмици по дело за ПТП – тогава да даде показания се яви очевидец на катастрофа, но не между мерцедес и жигули (какъвто беше конкретният казус), а между лек и тежкотоварен автомобил. След като се разбра грешката, човекът беше освободен.
 

Related posts

Заключителна пресконференция по проект ,,Велинград интегриран град на бъдещето“

Юндола готов за зимен туризъм

Кметът Иван Лебанов застава твърдо против затварянето на Помощно училище „Драган Манчов“