Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Подмяна на ценовите оферти на фирмите е причина за разликата между заложените и изплатените средства, твърди екскметът на Велинград Стоян Дулев, обвинен за злоупотреби
novini Uncategorized

Подмяна на ценовите оферти на фирмите е причина за разликата между заложените и изплатените средства, твърди екскметът на Велинград Стоян Дулев, обвинен за злоупотреби

С разпит на последните свидетели започна днес поредното заседание по делото срещу велинградския екскмет Стоян Дулев и главните специалисти Гелов и Николов.
Тримата са обвинени, че в периода от август до декември 2006 г., в качеството си на длъжностни лица, са ощетили Община Велинград. Като кмет Дулев не е упражнил контрол върху дейността на Николов и Гелов, което нанесло щети за 132 651.40 лв., като накарал Гелов да състави документ за установяване на действително извършени строителни и монтажни работи на ЦДГ „Мир” – Сърница. Срещу Николов е повдигнато обвинение, че от август до септември 2006 г., в качеството му длъжностно лице и отговорник на обекти, не е осъществявал постоянен и качествен контрол по изпълнение на договори за строителство, от което са нанесени щети за 38 271.97 лв., и е съставил протоколи, в които е вписал неверни данни.
Двама от свидетелите не си спомняха ясно събитията, което наложи прочитане на показанията им, дадени пред разследващите полицаи. По думите на единия, служител в РДНСК – Пазарджик, при някои от обектите имало актувани по-големи количества строителни материали от вложените, не бил довършен и покривът на ЦДГ „Мир” – Сърница. Другият свидетел направил проект за укрепване на подпорна стена. Според него било възможно да има и други проекти освен неговия.
Започнаха и обясненията на обвиняемите за случилото се. Според Дулев някой е подменил ценовите предложения на фирмите. Именно оттам идвала разликата в изплатените суми и единичните цени, установена от вещото лице в съдебно-счетоводната експертиза. Заседанието ще продължи с изслушването на тримата.
 

Related posts

Уточнение: По повод на появилите се информации в различни медии бихме искали да направим следното уточнение с цел обективно и коректно представяне на случая с пожар в лека кола.

Първи фестивал на самодейни състави към „Съюза на пенсионерите 2004“ се проведе във Велинград

С лежерно темпо започна делото срещу екскмета на Велинград Стоян Дулев, предвидените три дни няма да са достатъчни, май