Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Предал се е Боян Картофа, тарторът на „Хиените”
novini Uncategorized

Предал се е Боян Картофа, тарторът на „Хиените”

Задържан е тарторът на престъпната група „Хиените“ – Боян Картофа от Пазарджик, е съобщил старши комисар Тодор Чонов, директор на пловдивската полиция, цитиран от „Дарик”. По думите му Картофа сам се е предал – обадил на полицията и обяснил, че се намира в пловдивска болница. Малко след това бил задържан за 24 часа, предстои наблюдаващият случая прокурор да реши дали да внесе иск за удължаване на мярката му за неотклонение.

Боян Картофа избяга при акцията край Пазарджик, където полицаите направиха засада, след като бандата сви два джипа БМВ Х5 пред хотели във Велико Търново и Пловдив, припомня изданието. Полицаите атакуваха на 30 април при отклонението за Велинград – Церово. Единият от автокрадците – 37-годишният Васил Тонкев от Виноградец, беше застрелян при опит за бягство, аверът му Христо Томов беше арестуван същата вечер в столицата. Ден по-късно във Велико Търново бяха задържани още двама членове на групата, а Картофа и още един от региона бяха обявени за общонационално издирване.
След акцията комисар Тодор Чонов съобщи, че с помощта на специален софтуер групата се е специализирала в скоростно разбиване на защитата на скъпите возила – само за 28 секунди.

Related posts

Откриват музея с динозаврите до дни край Дорково

ОбС-Велинград търси желаещи за съдебни заседатели

Петима огнеборци от Пазарджишка област гасят пожари в Израел