Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Прегледите с ехограф продължават и през следващата седмица в Панагюрище, Ветрен, Лесичово и Сърница
novini Uncategorized

Прегледите с ехограф продължават и през следващата седмица в Панагюрище, Ветрен, Лесичово и Сърница

 
Продължават профилактичните прегледи в рамките на кампанията за борба с рака на гърдатата, съобщават от Сдружението за онкоболни и приятели. Със съдействието на областния управител, д-р Дончо Баксанов, през следващата седмица прегледи ще има в Панагюрище – на 30 ноември, в Обединен детски комплекс, от 10:00 до 17:00 часа, в Лесичово – на 2 декември в здравната служба, от 14:30 до 18:00 ч., във Ветрен – на 3 декември от 14:30 до 18:00 ч., в кметството, и в Сърница – на 4 декември от 10:00 до 17:00 ч., в сградата на Общината.
Ехографските прегледи ще се извършват от д-р Благова, цената остава 10.00 лв. Записването на желаещите жени става в кметствата по места. През месец октомври бяха направени общо 456 прегледа от хирург, рентгенолози и гинеколози в рамките на деветата поредна кампания за борба с рака на гърдата, инициирана от „Сдружение за онкоболни и приятели”, под мотото „Заедно в името на живота!”. На две жени беше открито новообразувание в гърдата и те бяха изпратени за допълнителни изследвания.
Подвижният ехограф, дарен на Националното сдружение на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници от МЗ, се съхранява във Варна, а разходите по транспорта му са поети от Община Пазарджик. До момента ехографът посети Звъничево, Калугерово, Мало Конаре, Синитево, Хаджиево, беше на разположение на работещи жени в цехове и заводи в Пещера, Велинград, Ракитово, Батак, Брацигово, Белово.
 

Related posts

Ролкови ски купа Велинград- Сивен

При две кражби за по 130 лева са арестуваяни трима

По горещи следи пипнаха крадец на вериги от трактор