Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Пристигна първият транш от интервенционните запаси, раздаването на храните стартира в понеделник
novini Uncategorized

Пристигна първият транш от интервенционните запаси, раздаването на храните стартира в понеделник

Ориз, спагети, сарми и обикновени вафли ще получат 10 227 души от областта

ОС на БЧК Пазарджик започва изпълнението на първия транш от програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС за социално слаби лица в България, план 2011". Това са хората, получили енергийни помощи за периода 2010/2011 г.
Раздаването на храните ще се осъществи от 11 до 29 юли в 17 временни пункта в общинските центрове. Повече от 140 доброволци ще се включат във всяко от 110-те населени места в периода на кампанията. Очаква се в големите общински центрове Пазарджик и Велинград в началото на раздаването ежедневно да преминават по около 150 човека, за да получат продуктите си.
За тази година от Агенцията за социално подпомагане са утвърдени 10 227 провоимащи лица от областта, които ще получат пакети с по 5 кг ориз, 1 кг грис, 1.5 кг спагети, 1.7 кг лозови сарми, 1.5 кг обикновени вафли и 0.420 кг нишесте.
Раздаването в Пазарджик ще става в два пункта – на ул. ”Васил Левски” № 58 (в двора на ОУ “Св. Климент Охридски”), който ще обслужва само живеещите на север от бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Пловдивска”, и на ул.”Димитър Греков” № 5 (в пенсионерски клуб № 3) – за всички останали. Пунктовете са отворени от 8:30 ч. до 14:30 ч. всеки работен ден.
 

Related posts

Избори: Юрий Асланов: Схемата е 6-5-4-2, но без скрития цигански вот

Иззеха 27 кубика дърва от трима бракониери

Жената от Драгиново, която е убила и изхвърлила детето си в реката е психично болна.