Признанието за най-зелен град получи Велинград. Наградата на кмета Иван Лебанов, носител на бронзов медал на 30 километра скибягане от олимпиадата в Лейк Плесид, САЩ, през 1980 г., връчи главният изпълнителен директор на "Сименс" Боряна Манолова.

Лебанов благодари на съгражданите си, които "като грижовни стопани си гледат домовете, градинките и улиците".

Министър Лиляна Павлова изнесе кратка презентация пред присъстващите кметове.

Венелина Гочева, вицепрезидент на Издателския борд на Вестникарска група България, разказа кратката история на състезанието за най-добър за живеене град чрез личната история на двама от участниците в него.

Един бивш кмет на град, който спечели наградата за най-зелен град, днес говори като министър. Един бивш регионален министър сега връчва награда като президент.

"Личната кариера на всеки, който участва в този конкурс, показва, че е чест да бъдеш част от този тим, който подготвя най-добрата класация за качеството на нашия живот. Защото за всички от нас е най- важно как живеем в един град и в една държава", каза още Гочева.

Изпълнителният директор на Дарик радио Радосвет Радев заяви, че това състезание не е кметска надпревара, а надпревара между гражданите.


24chasa.bg