В Центъра за настаняване от семеен тип е извършена проверка и тя е приключила без констатирани нарушения, това съобщи в студиото на БТВ директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Цветелина Арапова. В отговор на излъчения миналата седмица репортаж на националната медия за злоупотреби в центъра Арапова категорично заяви, че в репортажа са показани неистини.

И в предаването и в разговор с репортер на ПЗИНФО веднага след него тя уточни, че така афишираната цена на тоалетната хартия е  за пакет от 10 рула, а цитираните 3500 лева са платени авансово на общинската болница, за да се гарантира услугата. „Лично аз съм викала няколко пъти линейки…Познавам всяко дете настанено в центровете от семеен тип в областта. Виждала съм всички и целта ми е тези деца да получат най-добрата и качествена грижа”, каза още Цветелина Арапова.

Тя отрече, че обитателите на центъра се хранят със стара храна и не получават джобни. След настаняването му през януари и последното дете вече получават тези 33 лева от февруари, както е по правило,посочи тя.

Директорът на РДСП заяви, че за изразходването на евросредствата следят достатъчно стриктни експерти, които не биха допуснали злоупотреби с тези пари.

В студиото бяха и две от жените подали сигнал по темата- консултантките Мария Маркова и Илияна Гешева. Те потвърдиха думите си отново.

Разговорът в студиото приключи със заплахи за съд, след като Арапова категорично заяви, че двете не са изпълнявали задълженията си и не получават възнаграждения, защото не изработват заложеното в гражданските им договори. От своя страна директорът на социалната дирекция пък обяви, че ще сезира прокуратурата заради сниманото дете от центъра.

Сред самите велинградчани пък се говори, че зад цялата история стоят предизборни страсти заради предстоящите местни избори.

 

pz-info.com