Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • С 23 проститутки Пазарджик много преди Перник, изпреварва дори Сливен
novini Uncategorized

С 23 проститутки Пазарджик много преди Перник, изпреварва дори Сливен

 

 

 

 
В последните седмици органите на „Охранителна полиция” са съставили актове за административно нарушение на две проститутки край село Говедаре не заради упражняване на най-древната професия, а заради липса на лични карти. Това съобщиха днес от ОДМВР – Пазарджик.
От началото на годината до момента в Пазарджишка област са калкулирани общо 23 жрици на любовта, за които имало образувани заявителски материали. Някои от тях вече имат налагани наказания по чл. 329 от НК за получаване на „нетрудови доходи по непозволен или неморален начин”, за което законът предвижда лишаване от свобода до две години или пробация. Основно момичетата „работели” в района на Мало Конаре и Говедаре и на разклона за Огняново, където са и заловени, предимно от служители на полицейския участък в кв. „Изток”.
Жриците не са само местни, обясни говорителят на ОДМВР, Мирослав Стоянов, някои от тях идват от Пловдивско, Старозагорско и Гоцеделчевско.
В страната има 1326 момичета, които изпълняват указания от сводниците си, 263 са публичните места у нас, където това се върши. Тези данни бяха изнесени преди два дни по време на конференцията "Проблемът със сексуалната експлоатация в България", организирана в НС от Фондация „Риск монитор” и Националната комисия за борба с трафика на хора.
В представения от фондацията анализ беше посочено, че според 42% от анкетираните най-честата причина за проституцията у нас е бедността, следвана от желание за по-високи доходи и проблемната семейна среда.
По данни на МВР в Перник имало само две проститутки, докато броят им в столицата бил 136. Най-много жрици на любовта имало в Пловдив и Варна – по 146, в Сливен останали само 16.
 

Related posts

С лежерно темпо започна делото срещу екскмета на Велинград Стоян Дулев, предвидените три дни няма да са достатъчни, май

134-ма зрелостници в Пазарджишка област държат поправителна матура по български език и литература утре, 273-ма се явяват в сряда

Едва 3 от поискани 26 бона даде съдът на школски директор, обвинен незаконно от Прокуратурата за неизгодна сделка