Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • С лежерно темпо започна делото срещу екскмета на Велинград Стоян Дулев, предвидените три дни няма да са достатъчни, май
novini Uncategorized

С лежерно темпо започна делото срещу екскмета на Велинград Стоян Дулев, предвидените три дни няма да са достатъчни, май

На забавен каданс тръгна разпитът на призованите за днес 11 свидетели. До обедната почивка първият свидетел едва започна показанията си, а до края на работния ден минаха общо трима. За капак в късния следобед техниката сдаде багажа, което за пореден път прекъсна заседанието, в унисон с жегата. Най-вероятно предвидените в рамките на три дни заседания няма да стигнат на съдия Димитър Бозаджиев да изясни за себе си фактическата обстановка по делото, затова в коментар със страните се прокрадна идеята разпитите да продължат и през следващата седмица.
Първа показания даде Виолета Георгиева – държавен финансов инспектор, извършила финансова проверка от 14 март 2007 г. до 23 май 2007 г. за законосъобразността на възлагането и изпълнението на ремонтни дейности за предотвратяване и преодоляване на последствията от природни стихии във Велинград. По думите й средствата, отпуснати от държавата, били за 8 обекта – укрепване на свлачище в село Грашево, подпорна стена на река Чепинска при ОУ „Георги Бенковски” – Велинград, възстановяване на пътя до село Драгиново и ремонт на канализация, подпорна стена на река Чепинска в кв. „Анезица” във Велинград, възстановяване на моста в местността „Студена вода” в Сърница, по пътя Побит камък – Медени поляни и мост в селото, сградата на детска градина „Мир” в Сърница.
Георгиева е сравнила ценовите листи на изпълнителите със сумите, които са изплатени за свършената работа, и открила несъответствие при някои от обектите, които според Дулев се дължали на факта, че не са отчетени 10% печалба за фирмата изпълнител и 12% пътни разходи. При въстановяването на пътя в село Драгиново е установено просрочване на договора, но не е потърсена неустойката.
Установени са и административни нарушения – обявяват победителя в конкурса преди доклада на Общинската комисия, както и по Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки, а ценовите оферти са без печат на фирмата изпълнител, но заверени от Община Велинград.
В качеството си на представител на комисията, изготвила искането за финансова помощ до Комисията по бедствия и аварии, Петър Кондев обясни, че всички документи са получили одобрението на кмета.
Разпитът на свидетелите продължава утре.
 

Related posts

Столичанин и жител на Вакарел закопчани за телефонна измама във Велинград

Кабелни оператори във Велинград във фокуса на Министерство на културата и полиция

Из под перото на Герасим Попов ІІ