Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Съдът лишил от право да шофира мъж, който няма книжка
novini Uncategorized

Съдът лишил от право да шофира мъж, който няма книжка

Две присъди е получил досега Емил Гроздин за шофиране в нетрезво състояние – веднъж през 2008 г. и втори път – през 2011 г. Преди 3 години, след споразумение, Велинградският районен съд му дал 6 месеца лишаване от свобода, условно, с 3-годишен изпитателен срок (присъдата е влязла в сила на 17 декември, същата година), а през август тази година пазарджишките магистрати му лепнали още 7 месеца ефективно, при строг режим. Освен това мъжът бил реабилитиран и по наказание пробация, наложено му през 2006 г. от съда в Разлог.
Последното престъпление Гроздин извършил в рамките на условната си присъда, заради което следва да изтърпи ефективно и първото си наказание. На 15 август, в района на ханче «Септември», той бил хванат да управлява БМВ-то си с 1.20 промила концентрация на алкохол, установена чрез химическа експертиза.
Гроздин бил лишен и от право да управлява МПС за две години.
Тъй като е единственият в семейството, който има някакви доходи, Гроздин моли второинстанционния съд да замени наказанието му с пробация с аргумента, че ако влезе зад решетките, няма да има кой да се грижи за двете му деца.
Прокурорът не се съгласи с поисканата замяна на наказанието с пробация, но подкрепи жалбата на обвиняемия, що се отнася до нарушението на материалния закон – оказа се, че Гроздин е неправоспособен водач и не може да бъде лишен от право, което не притежава – т. е. да му бъде отнета шофьорската книжка, каквато няма.
Използвайки правото си на последна дума, шофьорът рецидивист изрази съжаление за нарушенията и помоли за последен шанс.
Решението на съда се очаква в законоустановения срок.
 

Related posts

Неуспешен опит за кражба на казан за ракия завърши с 24 часа арест

Кметът Иван Лебанов награди и поздрави ученици за най-добро есе

Варненски съд праща измамница от Велинград зад решетките за 2 години