Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Съдът отмени решение на Обс Велинград, с което се „отхапва“ парче от парк за паркинг
novini Uncategorized

Съдът отмени решение на Обс Велинград, с което се „отхапва“ парче от парк за паркинг

 

Със свое решение от днес Административен съд – Пазарджик отменя Решение № 128 на ОбС Велинград от от 28.05.2010 г., с което се дава съгласие за частично изменение на Плана за регуалация на курорта, като за сметка на имот, отреден за парк, се образува нов с предназначение "за паркинг".
Решението е върнато от областния управител за преразглеждане като незаконосъообразно. В заповедта на д-р Дончо Баксанов  е посочено, че Общински съвет гр. Велинград е взел цитираното по-горе решение при грубо нарушение на императивните разпоредби на чл. 62, ал. 2 от ЗУТ, където е регламентирано, че озеленените площи, публична собственост /какъвто се явява имотът/, категорично не могат да бъдат използвани за други цели.
Месец по-късно, обаче, велинградските съветници  прегласуват отново решението.Оспореното от областния управител, вече в съда, решение пада, тъй като не става въпрос само за нарушение на забраната за преобразуване на зелени площи, но и на процедурата.
Съдът е установил, че обжалваното решение не се предхожда от проведено обществено обсъждане по реда на чл. 121, ал. 1 от ЗУТ.

Related posts

Рали „Пещера“ определи шампиона на България

Зверска катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик, един е ранен заради ремарке с дърва

Съпрузи спорят в съда крепостен селянин ли е дъщеря им