Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Съдът прие допълнителното обвинение срещу Водев за злоупотреби в размер на 345 418 лв., не видя основания за рестарт на делото
novini Uncategorized

Съдът прие допълнителното обвинение срещу Водев за злоупотреби в размер на 345 418 лв., не видя основания за рестарт на делото

Окръжен съд допусна исканията на защитата на бившия ВрИД кмет на община Велинград – Атанас Водев, и насрочи следващото заседание през февруари.
До днес Водев беше обвинен в лошо стопанисване на имущество в размер на 1 421 706 лв. и в причиняване на щети на Община Велинград за 28 000 лв.
Днес обаче прокуратурата предяви ново обвинение срещу бившия кмет на Велинград за злоупотреби в размер на 345 418 лв. – цялата стойност на неизвършените по договора между Общината и фирма „Транков БГ” ЕООД, София, строително-ремонтни дейности. Предвид допълнителното обвинение защитата на Водев предложи делото да бъде прекратено и да бъде върнато за ново разглеждане, за което съдът прецени, че липсват основания.
Адвокатът на Водев поиска и комплексна съдебно-метеорологична експертиза, която да установи какво е изпълнението и неизпълнението по договора за преодоляване на последиците от поройните дъждове от юли и август 2005 г., защо не са изпълнени част от СМР и каква е ефективността на изпълнението. Беше поискано и призоваването на двама нови свидетели – Руслан Райчев от РДНСК, Пазарджик, и Александър Палчев, който беше посочен от свидетелите като лицето, с което наетите от фирма „Транков БГ” подизпълнители контактували.
Съдът прецени, че поисканото изменение на обвинението е допустимо, назначи поисканата експертиза и се съгласи да изслуша показанията на двамата нови свидетели.

Related posts

Али Тебер, кмет на село Света Петка: Няма и следа от изчезналия мъж

sd

Велинградският съд без помещение по ЗККИ, засега