Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Само шофьори с най-малко 2-годишен опит и над 25-годишни ще могат да возят деца, гласят промени в Закона за автомобилните превози, в сила от утре
novini Uncategorized

Само шофьори с най-малко 2-годишен опит и над 25-годишни ще могат да возят деца, гласят промени в Закона за автомобилните превози, в сила от утре

Съгласно промените в Закона за автомобилните превози от утре, 1 март, е в сила изискването лицата, извършващи превози за собствена сметка, да уведомят писмено Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” не по-късно от деня на започването на дейността по извършването на превозите.
От утре влиза в сила и санкцията за спиране от движение за срок 6 месеца и определяне мястото за домуване на МПС, с което се извършва обществен превоз на пътници или товари без издадено заверено копие от лиценз на Общността или удостоверение за обществен превоз на пътници или товари, или което не е включено в списък към удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници. При повторно нарушение срокът е 12 месеца.
От 1 март кметовете на общини са отговорни за определяне на маршрута на движение на пътните превозни средства с атракционна цел на територията на съответните общини. Маршрутите трябва да са съобразени с утвърдената транспортна схема и с изискванията за безопасност за движение по пътищата.
Вече се изисква специализираните, случайните и превозите за собствена сметка на деца и/или ученици да се извършват от шофьори с минимум две години професионален опит като водачи на автобус, които са на възраст над 25 години.
 

Related posts

Мъж е със счупена ключица при ПТП

Отново никой не желае да оглави съдилищата във Велинград и Панагюрище

Мъж и крава са починали от антракс край Варна