Прави се саниране на няколко учебни и детски заведения в на стойност над 2 милиона и 300 хиляди лева в община Велинград по проект, осигурени по европейски програми. То трябваше да бъде извършено преди година, но заради обжалване на резултатите от обществените поръчки се забави. Сградата в Драгиново например вече е с направена външна изолация, подменена е дограмата, сменено е осветлението, и част от стените са измазани.

Училище “Методи Драгинов” е второто по големина в община Велинград след СОУ “Васил Левски” в общинския център. Тази година в него ще се обучават около 570 ученици, като ще има три паралелки първокласници.

През 2014 г. ще бъдат отбелязани 100 г. от основаването му.  Ремонти се правят и в класните стаи, защото след смяната на дограмата се налага измазване и отвътре. За ремонт е и покривът на училището, но в проектите за саниране не са предвидени средства за такива дейности.

Има плоча на втория етаж и след направената изолация ще е наред поне още една година.

Част от дейностите се правят със собствени средства на учебното заведение. Това, че училището е голямо, е предимство, тъй като разполага с по-висок делегиран бюджет.

Източник: marica.bg