Шест проекта по „Чиста околна среда“ ще се реализират в областта

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в село Пашово ще бъде завършена

 

Шест проекта на кметства и учебни заведения в област Пазарджик са получили одобрение от Националната кампания "Чиста околна среда" в конкурса на тема "Обичам природата и аз участвам“, съобщи областният управител д-р Дончо Баксанов. Финансиране на обща стойност 40 хил. лв. за своите екопроекти ще получат кметствата Виноградец, община Септември, и Мало Конаре – община Пазарджик.
Две пазарджишки училища също ще реализират екопроекти – НУ „Васил Друмев“ и СОУ „Димитър Гачев“. Детските градини с проекти от кампанията „Чиста околна среда“ – също са в Пазарджик – това са ОДЗ „Калина Малина“ и ОДЗ „Здравец“.
Областният управител на Пазарджик съобщи също, че  Управителния съвет на  Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда е взел решение да отпусне допълнително средства и за завършване на проекта за реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в село Пашово, община Велинград. Обектът е замразен от 2009 г. Предвидени са 100 хиляди лева за вече изпълнените строително-монтажни работи и още 130510 лв за завършване на обекта. Към момента изпълнението на проекта е близо 75% и това е било основният мотив за отпускането на допълнително средства за завършването на обекта и въвеждането му в експлоатаци.