Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Сигнал предотврати замърсяване на река Чепинска със строителни отпадъци
novini Uncategorized

Сигнал предотврати замърсяване на река Чепинска със строителни отпадъци

Намеса на РИОСВ след подаден сигнал предотврати замърсяване на река Чепинска със строителни отпадъци, генерирани при събарянето на автогарата във Велинград, съобщиха от екоинспекцията.
По подаден на 12 октомври сигнал, че отпадъците се депонират в леглото на река Чепинска, е предприета незабавна проверка, която установила, че по левия бряг на реката, в разстояние на 50 метра са натрупани строителни отпадъци (тухли, бетон, армировки). Част от тях са депонирани в заливаемата част, но това не е замърсило реката до момента на проверката. Експертите са предписали на “Чепино Автотранспорт” ЕООД в срок от една седмица да почисти речното легло.
Повторна проверка на 20 октомври установила, че речното корито и бермата по левия бряг на рeката са почистени, а строителните отпадъци – складирани в границите на имот на фирмата, върху асфалтирана площадка. Дружеството е уверило инспекцията, че ще използва строителните отпадъци за направата на ограда на фирмен имот, а евентуалния излишък ще депонира на общинското депо, спазвайки разпоредбите на ЗУО.
 

Related posts

Пътна обстановка: Не пътувайте към Северозападна България, вижте ограниченията в нашата област

БСП чества 9 септември

Пълен хаос на входа на велинградското дефиле