Силна подкрепа за Банско

Европейската асоциация на изборни представители на планински райони, както и много общини в Благоевградска област (Благоевград, Якоруда, Петрич и Гоце Делчев) и Община Велинград и кмета Иван Лебанов подкрепят изграждането на втори кабинков лифт в ски зона Банско и създаването на добри условия за развитие на зимния туризъм.”Аз катокмет на СПА столицатаи като спортист съм съпричастен към справедливите искания на жителите на Община Банско за създаване на нормални условия за развитие на ски туризма. Дали е родом от Банско или от Велинград за спортиста е важно желанието и тръпката в ски спорта. Този въпрос е национален, защото не става дума само за Банско, а засяга и нашия курортен град.

    Заставайки твърдо зад справедливата кауза градоначалникът изразява своята увереност и надежда, че справедливите искания на Община Банско ще намерят разбиране не само в държавните институции, а и в много неправителствени, обществени, патриотични и местни организации и сдружения.

    В знак на подкрепа кмета на Община Велинград поема задължението върху себе си да може да използва всички възможности и контакти на  държавно, политическо и обществено ниво за постигане на положителни резултати и решаване на проблемите, стоящи пред ски туризма.

      Кметовете на общините заявяват увереност в намирането на правилната формула за стимулиране на местната икономика и туризъм от правителството и застават уверено зад целенасочените усилия на Банско за подобряване на предлаганите туристически услуги.

Автор: velingradnews

Сподели тази публикация